Perrunillas jsou chloubou španělského regionu Extremadura a většina autorů je zařazuje mezi klášterní sladkosti, protože v minulosti je vyráběly především jeptišky.
La Chinata nabízí jejich vylepšenou, zdravější verzi, ve které Extra panenský olivový olej La Chinata nahradil vepřové sádlo a dodal tak tomuto produktu lehkost a jemnější chuť.
Perunillas konzumují Španělé hlavně ke snídani a ke svačině, ale hodí se obecně jako ingredience do všech sladkých receptů, protože z nich vytvoříte vynikající drobenku. Tu můžete přidat do jogurtu nebo s ní ozdobit zákusky, dorty a koláče.
Právě z tohoto důvodu pro vás dnes máme tento recept na Čokoládovou pěnu s Perrunillas s extra panenským olivovým olejem La Chinata. Jdeme na to!
INGREDIENCE
- 300g čokoládové polevy nebo 70% čokolády
- 8 vajec
- 100g moučkového cukru
- 300ml 36% smetany ke šlehání
- Perrunillas s extra panenským olivovým olejem La Chinata
POSTUP
- Ve vodní lázni rozpustíme všechnu čokoládu.
- Oddělíme vaječné žloutky od bílků.
- Metličkou do žloutků pomalu zašleháme rozpuštěnou čokoládu. Pro zvýraznění chuti můžeme přidat i špetku soli.
- V jiné nádobě vyšleháme vaječné bílky. Jakmile ztuhnou, začneme pomalu přidávat moučkový cukr a šleháme, dokud nezískáme tuhý lesklý sníh.
- Stranou vyšleháme smetanu a poté do ní přidáme směs žloutků s čokoládou. Vše pečlivě promícháme, aby se ingredience dobře spojily.
- Výslednou směs postupně vmícháme do sněhu z vaječných bílků.
- Pěnu necháme tuhnout v lednici alespoň 30 minut.
Pěnu servírujeme v malých skleničkách. Dospodu dáme na větší kousky nalámané Perrunillas, poté čokoládovou pěnu a nakonec dozdobíme rozdrobenými Perrunillas.
Dobrou chuť!