Čokoládová pěna s Perrunillas s extra panenským olivovým olejem La Chinata

Perrunillas jsou chloubou španělského regionu Extremadura a většina autorů je zařazuje mezi klášterní sladkosti, protože v minulosti je vyráběly především jeptišky.

La Chinata nabízí jejich vylepšenou, zdravější verzi, ve které Extra panenský olivový olej La Chinata nahradil vepřové sádlo a dodal tak tomuto produktu lehkost a jemnější chuť.

Perunillas konzumují Španělé hlavně ke snídani a ke svačině, ale hodí se obecně jako ingredience do všech sladkých receptů, protože z nich vytvoříte vynikající drobenku. Tu můžete přidat do jogurtu nebo s ní ozdobit zákusky, dorty a koláče.

Právě z tohoto důvodu pro vás dnes máme tento recept na Čokoládovou pěnu s Perrunillas s extra panenským olivovým olejem La Chinata. Jdeme na to!

INGREDIENCE

  • 300g čokoládové polevy nebo 70% čokolády
  • 8 vajec
  • 100g moučkového cukru
  • 300ml 36% smetany ke šlehání
  • Perrunillas s extra panenským olivovým olejem La Chinata

POSTUP

  1. Ve vodní lázni rozpustíme všechnu čokoládu.
  2. Oddělíme vaječné žloutky od bílků.
  3. Metličkou do žloutků pomalu zašleháme rozpuštěnou čokoládu. Pro zvýraznění chuti můžeme přidat i špetku soli.
  4. V jiné nádobě vyšleháme vaječné bílky. Jakmile ztuhnou, začneme pomalu přidávat moučkový cukr a šleháme, dokud nezískáme tuhý lesklý sníh.
  5. Stranou vyšleháme smetanu a poté do ní přidáme směs žloutků s čokoládou. Vše pečlivě promícháme, aby se ingredience dobře spojily.
  6. Výslednou směs postupně vmícháme do sněhu z vaječných bílků.
  7. Pěnu necháme tuhnout v lednici alespoň 30 minut.

Pěnu servírujeme v malých skleničkách. Dospodu dáme na větší kousky nalámané Perrunillas, poté čokoládovou pěnu a nakonec dozdobíme rozdrobenými Perrunillas.

Dobrou chuť!