Recept: Křehký broskvový koláč s gorgonzolou, ořechy a Marmeládou z extra panenského olivového oleje

La Chinata nabízí široké spektrum marmelád, mezi nimi i jednu velmi speciální - Marmeládu z extra panenského olivového oleje. Tato vynikající marmeláda se vyrábí z toho nejlepšího extra panenského olivového oleje a překvapí vás svou krémovou konzistencí a výbornou chutí, díky čemuž se v kuchyni začíná prosazovat čím dál více.

I proto vám doporučujeme ji vyzkoušet, například ve výše zmíněném křehkém broskvovém koláči. Chcete se dozvědět více? Vytáhněte zástěru a směle do toho!

Ingredince

  • Křehké těsto na koláč
  • 3 vejce
  • 2 broskve
  • 200ml šlehačky na vaření
  • 90g sýru Gorgonzola
  • 40g ořechů
  • 10g hnědého cukru
  • 30g másla
  • 2 čajové lžičky Marmelády z extra panenského olivového oleje
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup

Máslem vymazanou formu vyplníme křehkým těstem na koláč. Na několika místech propíchneme, aby těsto drželo tvar, přikryjeme ho pečícím papírem, na který nasypeme suchý hrách nebo cizrnu a pečeme tři minuty v troubě předehřáté na 180o . Poté těsto z trouby vyjmeme a necháme odpočívat.

Broskve oloupeme a nakrájíme na tenké měsíčky.

V dalším kroku vyšleháme vejce s cukrem, šlehačkou a špetkou soli a poté opatrně přimácháváme Marmeládu z extra panenského olivového oleje do té doby, dokud se všechny ingredience nespojí.

Následně přidáme gorgonzolu a drcené ořechy a vše dobře rozmixujeme.

Těstem vylijeme předpečený koláčový korpus, nahoru naskládáme oloupanou a na měsíčky nakrájenou broskev a pečeme v troubě předehřáté na 180o  po dobu 35 minut.

Jakmile koláč vychladne, můžeme servírovat.
Zdroj: https://www.lachinata.es/blog/receta-quiche-de-melocoton-gorgonzola-nueces-y-dulce-de-aceite-de-oliva-virgen-extra/