Recept: Těstoviny s moukou z olivových semínek se zeleninou na způsob carbonara

Pro milovníky těstovin máme opravdu vynikající recept. Tyto makarony jsou naším vlastním bio gourmet produktem, protože jsou vyrobeny z 95% z bio tvrdozrnné pšenice a z 5% z Mouky z olivových semínek La Chinata.

Pokud vás tento recept zaujal, určitě neváhejte a čtěte dál!

Ingredience

  • 125g Těstovin s moukou z olivových semínek La Chinata
  • 80g cukety nakrájené na nudličky
  • 35g nadrobno nastrouhané mrkve
  • 2 jarní cibulky (jen zelená část)
  • 4 žampiony Portobello
  • 50ml 36% smetany
  • 2 žloutky
  • 60g strouhaného parmazánu
  • Extra panenský olivový olej La Chinata
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup

Těstoviny vložíme do hrnce s dostatkem vroucí osolené vody a vaříme 7 minut. Poté scedíme studenou vodou, trochu vody z těstovin ale odložíme stranou. Přidáme Extra panenský olivový olej La Chinata, abychom zabránili slepení těstovin.

Zeleninu dozlatova osmažíme na Extra panenském olivovém oleji La Chinata. K zelenině přidáme těstoviny a odloženou vodu a vše pečlivě promícháme.

Sundáme pánev z ohně a přidáme smetanu, žloutky a parmazán. Vše pouze velmi rychle promícháme, abychom dosáhli krémového výsledku. Dle potřeby ochutíme solí a pepřem.

Nakonec přizdobíme strouhaným parmazánem a podáváme v hlubokém talíři.

Dobrou chuť!

Zdroj: https://www.lachinata.es/blog/receta-con-macarrones-con-harina-de-aceituna/