Slané tartaletky s Tuňákem naloženým v extra panenském olivovém oleji La Chinata a Smaženou karamelizovanou zeleninou La Chinata

Věhlasný španělský šéfkuchař Gonzalo D'Ambrosio stvořil přímo pro vás jednoduchý a chutný recept na Tartaletky s Tuňákem naloženým v extra panenském olivovém oleji La Chinata  a Smaženou karamelizovanou zeleninou La Chinata. Recept, který se opírá o produkty La Chinata, jež obsahují ingredience pouze té nejvyšší kvality.

Za 25 minut máte hotovo. Vaši hosté oněmí úžasem. Vzhůru do kuchyně!

INGREDIENCE

  • 12 tartaletek z listového těsta
  • 2  sklenice Tuňáka naloženého v extra panenském olivovém oleji La Chinata
  • 2 sklenice Smažené karamelizované zeleniny La Chinata
  • 400 ml 35% šlehačky
  • 2 vejce velikosti XL
  • 150g ementálu
  • Sůl a pepř dle potřeby
  • Snítek čertsvé petrželky k ozdobení

POSTUP

Malé zapékací mističky (nebo jednu velkou) vymažeme olejem či máslem a vytvarujeme v nich listové těsto tak, aby tvarem kopírovalo formu nádoby. Dospodu přidáme Smaženou karamelizovanou zeleninu La Chinata. Nahoru položíme na kousky natrhaného Tuňáka naloženého v extra panenském olivovém oleji La Chinata.

Bokem smícháme šlehačku a vejce se solí a pepřem. Směsí zalijeme připravené košíčky se zeleninou a tuňákem. Posypeme strouhaným ementálem a pečeme v troubě předehřáté na 180o po dobu 20 minut, nebo dokud se nahoře nevytvoří zlatá krusta.

Vyjmeme z trouby, necháme chvíli vychladnout a servírujeme ozdobené čerstvou petrželkou.

Přejeme vám dobrou chuť!