Popis
Extra panenský olivový olej Manzanilla Cacereña se připravuje z nejvýznačnější odrůdy oliv v rámci označení původu Gata-Hurdes a setkáváme se s ní především a téměř výhradně na severu provincie Cáceres. Nabízí velmi vyváženou chuť na pomezí mezi pikantní, jemnou a trpkou.
Vzhledem k vlastnostem dané odrůdy oliv, která nabízí malý výnos oleje, přináší proces jeho získávání v porovnání s dalšími odrůdami vyšší náklady. Extra panenský olivový olej Manzanilla Cacereña je nejvšestrannější produkt, proto je ideální pro všechny druhy kulinářských receptů.
Na druhou stranu extra panenský olivový olej Picual nabízí silnou konzistenci. A jeho chuť je lehce trpká a pikantní, jeho aroma připomíná ovocné plody. Tento extra panenský olivový olej velmi dobře snáší vysoké teploty, proto je vynikající pro všechny druhy smažení.
Extra panenský olivový olej Arbequina se zase vyrábí z jemné, lehké a sladké odrůdy oliv s hebkou texturou a má sladkou ovocnou chuť s odstíny jablka a mandlí. S ohledem na svou hebkost a lehkost se doporučuje k čerstvým i tepelně upraveným plodinám, rybám připravovaným v páře, stejně jako k propracovaným pokrmům, omáčkám a dezertům, protože přináší chuť, která nezakrývá ostatní.
A nakonec extra panenský olivový olej Hojiblanca charakteristický svou zeleninovou chutí se sladkými tóny zanechávající v hrdle jemnou pikantnost a dozvuk po mandlích. Jeho aroma připomíná čerstvé ovoce a bílé květy. Jedná se o ideální druh extra panenského olivového oleje pro modré ryby jako je například tuňák nebo losos, stejně jako pro carpaccia s masem nebo rybami.
Paťa –
Ideální jako dárek
Krásné balení, super jako dárek.