Dnes je 9. března, Mezinárodní den tortilly, a pro nás je to skvělá příležitost oslavit tento lahodný pokrm a ocenit kuchaře a kuchařky, kteří se v průběhu let zasloužili o její popularitu a rozvoj.
Je to typické jídlo ze španělské knihy receptů a v La Chinata máme hotovou směs na bramborovou omeletu s extra panenským olivovým olejem. Stačí rozklepnout pár vajec a připravit na pánvi. Při této příležitosti jsme připravili verzi s lanýžem, která je velmi snadná a chutná.
Řekneme vám, jak:
INGREDIENCE
- 1 směs připravených brambor s cibulí na tortillu.
- 4 vejce
- Sůl
- Lanýžová omáčka s extra panenským olivovým olejem La Chinata.
- Brambory na tortillu s cibulí La Chinata
PŘÍPRAVA
- Rozklepněte vejce a přidejte lžíci lanýžové omáčky La Chinata s extra panenským olivovým olejem.
- Na velké pánvi rozehřejte olej ze směsi a přidejte bramborovou směs na tortillu, aby se trochu prohřála.
- Přidáme brambory, podle chuti trochu osolíme a vše promícháme.
- Rozpalte nepřilnavou pánev na středně vysokou teplotu a nalijte do ní směs vajec a brambor.
- Vařte asi 5-7 minut z každé strany, dokud tortilla nezezlátne zvenku a nepropeče se zevnitř.
- Podávejte horkou a vychutnejte si lahodnou bramborovou omeletu s lanýži.
Dobrou chuť!