Oleje ze semínek se v poslední době stávají populární pro spojení mnoha vlastností semen koncentrovaných v organických olejích. Díky tomu si je snáze vychutnáte v množství nejrozmanitějších receptů.
A je to tím, že jsou bohaté na mastné kyseliny a mají mnoho nutričních vlastností pro tělo. Proto jsme je v LA CHINATA nemohli ignorovat a připravili jsme sadu se čtyřmi 100 ml lahvičkami, které budete mít vždy po ruce a dodají našim pokrmům nádech jiné chuti, textury a vůně.
Organický sezamový olej
Je to olej vyrobený z opečeného sezamu a je velmi oblíbený v asijské a blízkovýchodní kuchyni. Na rozdíl od zbytku se vyrábí z praženého sezamu, který mu dodává tmavou barvu, a je velmi chutný, proto se doporučuje aplikovat malé množství. Je to olej, který poskytuje intenzivní vůni sezamu a dodává našim pokrmům velmi zvláštní nádech. Je ideální na zálivku salátů, dušeného masa a nudlí.
Iberské vepřové tataki
K přípravě tohoto receptu je nutné iberské vepřové ochutit solí a pepřem a orestovat je na velmi horké pánvi s extra panenským olivovým olejem La Chinata dozlatova.
Smícháme nastrouhaný zázvor v misce spolu s limetkovou a citronovou šťávou. Přidejte trochu limetky a nastrouhané pomerančové kůry. Nakonec do směsi přidáme sójové boby a dostatek bio sezamového oleje. Vše dobře promícháme a maso ponoříme do marinády (důležité je, aby bylo dobře zakryté. V případě potřeby položíme navrch talíř, kterým jej zatížíme. Nakonec necháme 12 hodin odpočinout v lednici.
Po 12 hodinách před konzumací vyndáme z lednice, aby se prohřálo a poté nakrájíme na filety.
Maso položíme na základ naší Přípravné směsi na tortillu La Chinata, můžeme na pánvi trochu orestovat. A skončíme tím, že posypeme sezamovými semínky. Dobrou chuť!
Organický slunečnicový olej
Nejprve se lisuje za studena, takže si zachovává všechny své nutriční a organoleptické vlastnosti (vůně, chuť, omak…). Jeho chuť velmi připomíná dýmky a je zvláště doporučována mimo jiné do omáček a pečiva.
Koláč se slunečnicovým olejem
Doporučujeme vám připravit koláč s organickým slunečnicovým olejem La Chinata, nerafinovaným olejem se všemi jeho živinami a vlastnostmi. Chuť semínek prozrazuje jeho kvalitu, velmi odlišnou od rafinovaných slunečnicových olejů, které se běžně vyskytují na trhu a nemají téměř žádnou chuť. V tomto případě jsme se rozhodli pro recept na bezlepkový koláč, protože jsme použili kukuřičnou mouku. Jeho chuť je návyková!
Organický olej z vlašských ořechů
Nejprve se lisuje za studena, má světlou barvu a jemnou chuť a vůni. Pro zachování vlastností a chuti se doporučuje konzumovat v syrovém stavu a je bohatý na Omega 3, 6 a 9. Skvěle se hodí do salátů a vinaigret, stejně jako do cukrářských receptů, jako jsou piškoty, sušenky nebo brownies.
Křehký klíčkový salát s ovčím sýrem s lanýžem a vlašskými ořechy
Na přípravu tohoto lahodného salátu potřebujeme:
- Čerstvý salát
- Kostky ovčího sýra s lanýžem La Chinata.
- Vlašské ořechy.
- ředkvičky
- Bio olej z vlašských ořechů La Chinata.
- Ocet z Modeny La Chinata.
- Sůl.
Vše je nutné pouze promíchat a přidat vinaigrette z ořechového oleje La Chinata.
Velmi jednoduché ingredience pro úžasný výsledek!
Organický olej z lískových oříšků
Je to ekologický olej z prvního lisování za studena. Má chuť připomínající ořechy a jeho aroma je sladké. Je mu přisuzováno mnoho zdravotních výhod, protože je bohatý na vitamín E, mangan a měď, ale také omega-6 a omega-9 mastné kyseliny a také skvělý zdroj antioxidantů.
Doporučuje se používat ke zvýraznění chuti do salátů a ryb a také na pečivo.
Salát z čerstvé divoké rýže s tuňákovým bůčkem
Budeme potřebovat:
- Divoká rýže.
- Piquillo papričky v extra olivovém oleji La Chinata.
- Bůček tuňáka v extra olivovém oleji La Chinata (Ventresca).
- Gordal olivy plněné česnekem s jemnými bylinkami La Chinata.
Na tento salát stačí uvařit rýži a poté smíchat se všemi ingrediencemi. Dochuťte trochou octa podle chuti a bio olejem z lískových oříšků La Chinata. Chutné a velmi jednoduché!