Sůl a Koření

položek: 15

  • Černá Mořská Sůl
    Černá mořská sůl La Chinata se vyrábí ze směsi jemných krystalků solných květů se sépiovým inkoustem. Výsledkem je křupavá a slaná pochoutka z černavých krystalků s dotykem sladké chuti pocházející z inkoustu. Zpracování je velmi jemné, s ohledem na obtížnost přípravy je tato sůl považována za gurmánský produkt. Černá mořská sůl má mnoho způsobů kulinářského využití. Je ideální pro bílé ryby ve všech provedeních, měkkýše, rýži, těstoviny, omáčky, pečivo, mořské plody a samozřejmě také jako dekorace pokrmů. Mezi mnoha recepty můžeme jmenovat paellu z černé rýže s alioli, hamburger z černého chleba, papriky plněné treskou v omáčce, sépiové rizoto s kalamáry a krevetami... Bezpochyby získáte jedinečnou chuť i vzhled. Obsah: 190 gramů.
    161,00 Kč
  • Havajská Červená Sůl
    Havajská červená sůl La Chinata je mořská sůl pocházející z Havajských ostrovů. Od ostatních solí je unikátní v tom, že je sopečného původu. Vyznačuje se tmavou barvou, která je zapříčiněna barvou složek černé lávy. Aktivní uhlí obsažené v lávě, má mimo jiné antitoxické účinky a podporuje zažívání. Její struktura je jemná, hebká a křupavá. Chuť obsahuje lehké tóny po lískových oříšcích. Je široce využívána při kulinářské přípravě pokrmů a je vynikající pro zvýraznění a obohacení chuti syrových i tepelně zpracovaných potravin, zvláště ryb a mořských plodů. U grilovaných a pečených mas má za následek šťavnatost. Obsah: 300 gramů.
    255,00 Kč
  • Himalájská Růžová Sůl
    Himalájská růžová sůl La Chinata je kamenná sůl narůžovělé barvy pocházející z úbočí Himálaje. V této lokalitě vznikla v důsledku atmosférického tlaku a vývoje po dobu tisíců let. Této soli se přezdívá bílé zlato. Obsahuje totiž velké množství minerálů, jako je vápník, železo, hořčík a draslík. Oproti běžné soli nezatěžuje organismus. Své unikátní barvě vděčí železu. Chuť této soli je jedinečná, slanost je doplněna hořkým tónem, díky kterému je sůl ideální pro grilované pokrmy z telecího masa, ryby a pečenou zeleninu. Obsah: 300 gramů.
    147,00 Kč
  • Mořská Sůl (solné Květy)
    Mořská sůl Fleur de Sel (solné květy) La Chinata se získává odpařováním mořské vody a proces jejího zpracování je neprůmyslový, charakterizovaný šetrným sběrem. Označuje se jako kulinářská špička mezi solemi, oproti jiným druhům soli je zdravější a přírodní. Jedná se o gurmánský produkt nejvyšší jakosti, široce využívaný při přípravě pokrmů. Zvýrazňuje chuť potravin, může sloužit avšak i jako základ jedinečné koupelové soli. Nabízí se v křupavých zrnech nepravidelné velikosti i tvaru. Doporučujeme používat v závěrečné fázi přípravy pokrmu i přímo na stole, především na saláty, grilované a pečené maso, ryby a zeleninu. Není třeba přidávat velké množství, protože sůl je velmi čistá a snadno se rozpouští ve šťávách pokrmu nebo v ústech. Obsah: 190 gramů.
    177,00 Kč
  • Mořská Sůl Ve Vločkách
    Mořská sůl ve vločkách La Chinata pochází ze Středomoří a představuje zdravější alternativu k rafinované soli, jelikož se jedná o přirozený výtvor z mořské vody. Jedná se o sůl s křupavou strukturou a s chutí o mnoho jemnější než má běžná sůl. Představuje gurmánský produkt nejvyšší jakosti, široce využívaný při přípravě pokrmů. Proces jejího zpracování je neprůmyslový, charakterizovaný šetrným sběrem. Tento produkt je hojně využíván při kulinářské přípravě pokrmů, zvláště z masa, ryb a zeleniny nebo pro dochucení salátů. Stačí jemně promnout mezi prsty, abychom dosáhli požadované struktury a velikosti. Obsah: 165 gramů.
    202,00 Kč
  • Pepř 5 Druhů
    Pepř 5 druhů La Chinata je koktejlem chutí, v němž se setkáme s výběrem různých druhů pepře, konkrétně zeleným, bílým, černým, jamajským a růžovým. Zelený, bílý a černý pepř se získávají ze stejné rostliny, ovšem jejich barvy se liší podle způsobu zpracování při sklizni. Naproti tomu jamajský pepř ve skutečnosti není přímo pepřem, nýbrž jedná se o bobulový plod, který se sklízí v zeleném stavu a poté se suší na slunci, a přitom získává svou charakteristickou kaštanově hnědou barvu. Jeho chuť je kombinací chuti hřebíčku, muškátového oříšku a skořice, která dodává pokrmům velmi speciální tón. Podobně růžový pepř je bobulový plod, který je charakteristický zase jinou vlastní chutí a aromatem. V chuti se spojuje sladká, citrusová a lehký dotek pikantní a svěží. Tato směs pepřů je ideální pro pokrmy se saláty, těstovinami, masy, rybami, uzeninami a sýry, u nichž vám pomůže dosáhnout exkluzivní a zcela jedinečné chuti. Obsah: 110 g.
    204,00 Kč
  • Perská Modrá Sůl
    Perská modrá sůl La Chinata pochází z Íránských hor, které kdysi bývaly omývány mořem. Jedná se o fascinující modravé krystaly kamenné soli vzniklé přírodní fosilizací ve zvláštních místních podmínkách v průběhu 260 milionů let, díky čemuž je tato sůl naprosto výjimečná a má vysokou kulinářskou hodnotu. Její chuť je velmi jemná, struktura naopak hrubá a křupavá. Doporučuje se pro telecí carpaccio nebo krevety, bílé ryby a omáčky, a také jako dekorace okrajů sklenic některých koktejlů. Obsah: 280 gramů.
    279,00 Kč
  • Sůl Ve Vločkách S 5 Druhy Pepře
    Mořská sůl ve vločkách „s 5 druhy pepře“ La Chinata pochází ze středomoří a představuje zdravější alternativu k rafinované soli. Jedná se o gurmánskou sůl s křupavou strukturou a s chutí o mnoho jemnější než má běžná sůl, ovšem s pikantním odstínem díky přítomnosti vybraných 5 druhů pepře nejvyšší kvality. Výsledkem je intenzivnější chuť v ústech ideální pro přípravu unikátních pokrmů. Další výhodou je neprůmyslový postup zpracování, který je pomalejší a zahrnuje ruční práci. Tento produkt je hojně využíván při kulinářské přípravě pokrmů, zvláště z masa, ryb, těstovin a zeleniny. Obsah: 165 gramů.
    255,00 Kč
  • Sůl Ve Vločkách S Černými Olivami
    Mořská sůl ve vločkách s černými olivami La Chinata je gurmánským produktem vyráběným ve Španělsku a hojně používaným jako zdravější alternativa k rafinované soli, obzvláště při kulinářské přípravě pokrmů. Tato varianta je kombinována s „černými olivami“, které jí dodávají svěžest a ovocné aroma. Díky tomu je ideální pro saláty a paštiky. Výhodou této soli je její neprůmyslový postup zpracování, který je pomalejší a zahrnuje ruční práci. Tato sůl neobsahuje přísady a nabízí křupavou strukturu a o mnoho jemnější chuť než má běžná sůl, proto je přesolení pokrmů mnohem méně pravděpodobné. Obsah: 165 gramů.
    248,00 Kč
  • Sůl Ve Vločkách S Chilli
    Mořská sůl ve vločkách s chilli La Chinata je gurmánským produktem vyráběným ve Španělsku a hojně používaným jako zdravější alternativa k rafinované soli, obzvláště při kulinářské přípravě pokrmů. Tato varianta je kombinovaná s chilli, díky které dosahuje u každého sousta lehce pikantního tónu. Je tedy ideální pro masa, ryby, těstoviny, rýži i zeleninu. Dodává pokrmům intenzivnější chuť a ty se tak stávají jedinečnými. Výhodou této soli je její neprůmyslový postup zpracování, který je pomalejší a zahrnuje ruční práci. Tato sůl neobsahuje přísady a nabízí křupavou strukturu a o mnoho jemnější chuť než má běžná sůl, proto je přesolení pokrmů mnohem méně pravděpodobné. Obsah: 165 gramů.
    214,00 Kč
  • Sůl Ve Vločkách S Lanýžem
    Sůl ve vločkách s lanýžem La Chinata pochází ze středomoří a představuje zdravější alternativu k rafinované soli. Jedná se o gurmánský produkt s křupavou texturou a chutí jemnější než u konvenční soli a zároveň velmi jemným aroma lanýže. Je ideální pro přípravu mnoha různých exkluzivních pokrmů, zvláště rýže, těstovin, zeleniny, omáček a salátů. Jedná se o produkt široce využívaný v gurmánské kuchyni díky své křupavé textuře a svému nádechu lanýže. Dodává každému pokrmu intenzivnější a zajímavější chuť. Obsah: 120 gramů.
    249,00 Kč
  • Sůl Ve Vločkách S Paprikou
    Mořská sůl ve vločkách „paprika“ La Chinata pochází ze středomoří a představuje zdravější alternativu k rafinované soli. Jedná se o gurmánskou sůl s křupavou strukturou a s chutí o mnoho jemnější než má běžná sůl. V tomto případě má příchuť papriky nejvyšší kvality, která nenechá nikoho chladným. Další výhodou je neprůmyslový postup zpracování, který je pomalejší a zahrnuje ruční práci. Tento produkt je hojně využíván při kulinářské přípravě pokrmů, zvláště z masa, ryb, rýže a zeleniny. Obsah: 165 gramů.
    214,00 Kč
  • Sůl Ve Vločkách Se Hřibem Pravým
    Mořská sůl ve vločkách La Chinata „Boletus Edulis“ je gurmánským produktem vyráběným ve Španělsku a hojně používaným jako zdravější alternativa k rafinované soli, obzvláště při kulinářské přípravě pokrmů. A v tomto případě se jedná o kombinaci s hřibem pravým, díky které je ideální k masům, rybám, těstovinám i rýži, kterým dodává velmi zajímavou a překvapivou chuť. Výhodou této soli je její neprůmyslový postup zpracování, který je pomalejší a zahrnuje ruční práci. Tato sůl neobsahuje přísady a nabízí křupavou strukturu a o mnoho jemnější chuť než má běžná sůl, proto je přesolení pokrmů mnohem méně pravděpodobné. Obsah: 165 gramů.
    224,00 Kč
  • Sůl Ve Vločkách Se Šafránem
    Sůl ve vločkách se šafránem La Chinata pochází ze středomoří a představuje zdravější alternativu k rafinované soli. Jedná se o gurmánskou sůl s křupavou strukturou a s jemnou a zároveň velmi zvláštní chutí díky aroma šafránu. Jedná se o produkt široce využívaný v gurmánské kuchyni, obzvláště pro pokrmy z masa, ryb, rýže a zeleniny. Obsah: 120 gramů.
    252,00 Kč
  • Uzená Sůl Ve Vločkách
    Uzená mořská sůl ve vločkách La Chinata pochází ze středomoří a představuje zdravější alternativu k rafinované soli. Jedná se o gurmánskou sůl s křupavou strukturou a s jemnější chutí než má běžná sůl, která v tomto případě nabízí kouřovou příchuť, díky níž dodává mnoha pokrmům delikátnost a jedinečnost. Její jemné krystaly doplňují vlastní chuť pokrmů a dodávají jim nádech propracovanosti, který je v gurmánské kuchyni stále více oblíbený. Výroba navíc probíhá řemeslným způsobem a tato sůl neobsahuje konzervanty ani přísady. Tato gurmánský sůl se doporučuje zvláště pro pokrmy z masa, ryb, zeleniny a rýže. Obsah: 120 gramů.
    239,00 Kč