Jehněčí roštěnec je lahodné a velmi šťavnaté maso, které se velmi dobře hodí s různým kořením. Navrhujeme recept, ve kterém použijeme oregano a hořčičné semínko Valle Coronado. Výsledek budete milovat!
INGREDIENCE
- Jehněčí maso.
- Oregano z Valle Coronado.
- Obilná Hořčice z Valle Coronado.
- Mlýnek na pepř 5 bobulí.
- Malé brambory.
- Extra panenský olivový olej La Chinata.
- Hlavička česneku.
- Sůl ve vločkách.
PŘÍPRAVA
Nejprve musíme požádat řezníka, aby připravil jehněčí maso na carré. Doma musíme maso srolovat, kosti necháme lícem nahoru a obepneme kuchyňským provázkem, kterým ho zavážeme.
Brambory omyjte a nakrájejte uprostřed, aniž byste odstranili slupku. Dochuťte solí a pepřem, posypte oreganem a hořčičným semínkem Valle Coronado a vložte do zapékací mísy s extra panenským olivovým olejem La Chinata.
Přidejte na tác jehněčí maso, dochuťte solí a pepřem, přidejte extra panenský olivový olej a potřete oreganem a celozrnnou hořčicí z Valle Coronado a trochou pepře La Chinata 5 bobulí. Ve stejném tácu rozřízněte hlavičku česneku na polovinu a položte ji vodorovně.
V troubě předehřáté na 190º dáme plech se vším na 30-35 minut, dokud neuvidíme, že žebro je zlaté.
Jakmile vyndáme z trouby, do hmoždíře přidáme hlavičku pečeného česneku, přidáme extra panenský olivový olej a trochu oregana, hořčičné semínko a černý pepř a vše rozdrtíme. Poté směs přidáme k bramborám a carré.
A vše je připraveno k jídlu!