Košík

V košíku nejsou žádné produkty.

Kurkuma je sytě žluté koření, které se běžně používá při vaření, zejména v indické kuchyni. Získává se z kořene rostliny Curcuma longa, která pochází z jižní Asie.

Kurkuma má výhody, které zahrnují snížení zánětu, zmírnění bolesti kloubů, zlepšení kognitivních funkcí a prevenci chronických onemocnění, jako je cukrovka a rakovina. Připisují se mu i vlastnosti pro pokožku.

Je ideální pro přidání do široké škály jídel, včetně kari, rýžových jídel a polévek, stejně jako nápojů, jako je kurkuma latte.

Chcete vědět, jak jsme ji připravili? Zapište si:

Ingredience

Postup

  1. V malém hrnci smíchejte mléko, prášek z kurkumy, skořici, černý pepř a badyán.
  2. Směs zahřívejte na středním plameni za stálého míchání, aby se nepřipálila. Mléko necháme minutu vařit a poté stáhneme plamen a necháme směs asi 5 minut zahřívat.
  3. Hrnec stáhněte z plotny a směs přeceďte, abyste odstranili badyán a případné shluky kurkumy.

Podávejte kurkumové latte horké a ozdobte skořicí a badyánem a vychutnejte si jeho lahodnou chuť a všechny jeho přínosy pro zdraví.

Užijte si to!

Mlýnek S Pepřem Pěti Bobulí

Badyán

Mletá Skořice

Mletá Kurkuma

Sdílej se svými přáteli:

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *