Kurkuma je sytě žluté koření, které se běžně používá při vaření, zejména v indické kuchyni. Získává se z kořene rostliny Curcuma longa, která pochází z jižní Asie.
Kurkuma má výhody, které zahrnují snížení zánětu, zmírnění bolesti kloubů, zlepšení kognitivních funkcí a prevenci chronických onemocnění, jako je cukrovka a rakovina. Připisují se mu i vlastnosti pro pokožku.
Je ideální pro přidání do široké škály jídel, včetně kari, rýžových jídel a polévek, stejně jako nápojů, jako je kurkuma latte.
Chcete vědět, jak jsme ji připravili? Zapište si:
Ingredience
- 1 šálek mléka (může to být kravské mléko, mandlové mléko nebo jakékoli jiné mléko, které preferujete)
- 1/2 čajové lžičky prášku z kurkumy Valle Coronado
- 1/4 čajové lžičky skořice Valle Coronado
- 1 hvězdička badyánu Valle Coronado
- Špetka černého pepře 5 bobulí La Chinata
Postup
- V malém hrnci smíchejte mléko, prášek z kurkumy, skořici, černý pepř a badyán.
- Směs zahřívejte na středním plameni za stálého míchání, aby se nepřipálila. Mléko necháme minutu vařit a poté stáhneme plamen a necháme směs asi 5 minut zahřívat.
- Hrnec stáhněte z plotny a směs přeceďte, abyste odstranili badyán a případné shluky kurkumy.
Podávejte kurkumové latte horké a ozdobte skořicí a badyánem a vychutnejte si jeho lahodnou chuť a všechny jeho přínosy pro zdraví.
Užijte si to!