Olej ochucený mořskými řasami je spojením kvality nejlepšího extra panenského olivového oleje ve Španělsku s vysokou nutriční hodnotou mořských řas. Má intenzivní chuť se slaným nádechem, je ideální pro mnoho receptů. Chtěli jsme připravit vinaigrette k tataráku z čerstvého tuňáka a výsledek byl vynikající. Recept vám řekneme krok za krokem.
Ingredience na tatarák z tuňáka
- Olej ochucený mořskými řasami La Chinata.
- Květový med La Chinata.
- Čerstvá pažitka.
- 1/4 lžičky mletého zázvoru Valle Coronado.
- 1 lžíce černých sezamových semínek Valle Coronado.
- Citronová šťáva.
- 2 lžíce sojové omáčky.
- Lžíce dijonské hořčice.
- 250 gramů čerstvého tuňáka.
- Půlka manga nakrájená na kostičky.
Příprava této tuňákové pochoutky
Nejprve si nakrájíme čerstvého tuňáka a mango na kostičky a dáme na stranu. Poté si připravíme vinaigrette. Nalijte olej ochucený mořskými řasami La Chinata a poté přidejte med, zázvor, šťávu z jednoho citronu, 2 lžíce sójové omáčky a lžíci dijonské hořčice.
Vše dobře promíchejte, dokud se ingredience nespojí zůstane homogenní vinaigretta. Nalijte na tuňáka a mango a dobře promíchejte. Posypejte černými sezamovými semínky z Valle Coronado a čerstvou pažitkou a vše je připraveno k jídlu.