Popis
Obsah balíčku
Fleur del Sal
Získává se odpařením vody z moře a tento proces není průmyslový. Je to gurmánský výrobek široce používaný v kuchyni, zvyšuje chuť jídla a je prezentována v nepravidelných a křupavých zrnech. Doporučuje se používat zejména v salátech, ke grilování masa, ryb i zeleniny.
Sůl z Černého moře
Je vyrobena ze směsi jemných krystalů slaného květu se skořápkovým inkoustem. Její výrobní proces je velmi jemný, a proto je považován za gurmánskou sůl kvůli své výrobní obtížnosti. Je ideální pro bílé ryby ve všech svých formách, měkkýše, rýži, těstoviny, omáčky, chleby, mořské plody a samozřejmě pro zdobení pokrmů. Mezi dalšími recepty můžeme vyzdvihnout paellu y černé rýže s ali oli, černý hamburgerový chléb, papriky plněné treskou v omáčce, rizoto se sépií s chobotnicí a krevetami … Bezpochyby dodá jedinečnou chuť a prezentaci.
Růžová sůl z Himalájí
Jedná se o růžovou sůl z Himálaje, která vzhledem k atmosférickému tlaku vytvořenému po tisíce let produkuje velkou koncentraci minerálů, jako je vápník, železo, hořčík a draslík. Železo je zodpovědné za svůj růžový tón a jeho chuť je velmi zvláštní, a sice s hořkým nádechem, což je ideální pro grilované telecí maso, ryby a pečenou zeleninu.
Modrá sůl z Persie
Pochází z íránských hor, dříve koupaných u moře. Jedná se o fascinující modrošedé skalní krystaly tvořené přirozenou fosilizací produkovanou podmínkami místa, která vznikla během 260 miliónů let, což je velmi exkluzivní sůl s vysokou kulinářskou hodnotou. Jeho chuť je velmi měkká a její struktura je tlustá a křupavá. Doporučuje se pro carpaccio z telecího masa nebo krevet, bílých ryb, omáček a dokonce i zdobení okrajů koktejlů.
Červená sůl z Havaje
Mořská sůl z ostrova Havaj má sopečný původ. Její tmavá barva vyniká kvůli barvě černé lávové horniny, které jsou při procesu přirozeně vytvářející mořské soli impregnovány aktivním uhlíkem, který obsahuje láva, která má také antitoxické a trávicí vlastnosti. Jeho struktura je jemná, měkká a křupavá a její chuť má jemnou vůni lískových oříšků. Je široce používán v kuchyni a je ideální pro zvýšení chuti surových nebo vařených potravin, zejména ryb a mořských plodů.
Výživové údaje na 100 g: Energetická hodnota 0 kJ/0 kcal, celkový tuk 0 g, nasycené mastné kyseliny 0 g, sacharidy 0 g, cukr 0 g, dietní vláknina 0 g, bílkoviny 0 g, sůl 94 g.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.