Košík

V košíku nejsou žádné produkty.

Pečený coquelet s krémem z černých oliv a cava

Náš tip na lahodný a velmi snadný pokrm na přípravu speciálního dne, tento kohoutek s krémem z černých oliv vás nenechají lhostejnými.

INGREDIENCE PRO 4 OSOBY:

PŘÍPRAVA

Tři hodiny před začátkem vaření vyndáme kohoutka z lednice, aby měl pokojovou teplotu. Je vhodné to udělat před pečením, aby se teplo snadněji dostalo dovnitř.

Náš coquelet (kohoutek) okořeňte zevnitř i zvenku solí a pepřem a dovnitř vložte půlku citronu, to mu dodá speciální aroma. Potřeme je krémem z černých oliv a uložíme na pekáč. Pokud se nám špatně drží olivový krém, můžeme ho smíchat s extra panenským olivovým olejem, bude se snadněji nanášet. Poté přidejte šumivé víno Cava na dno plechu (asi jeden centimetr), zakryjte hliníkovou fólií a vložte do trouby předem vyhřáté na 180 stupňů na 30 minut. Po první půl hodině sundáme alobal a pečeme dalších 20 minut, mezitím si připravíme brambory, omyjeme je a dáme do misky do mikrovlnky na 5 minut, po vytažení budou skoro uvařené. Aby byly šťavnatější, trochu je rozdrťte, aby chutě pronikly dovnitř, smíchejte s krémem ze zelených oliv a extra panenským olivovým olejem a naaranžujte na plech vhodný do trouby.

Po 20 minutách pečení coqueletu odkrytého je čas vložit baby brambory, aby se dovařily. Zapněte troubu na maximální výkon s ventilátorem, pokud jej máte, to způsobí, že na povrchu zhnědnou. Nyní budeme muset být opatrní, až je budeme vytahovat, až budou připraveny.

Případně můžeme podle chuti přidat trochu soli ochucené citronem, pokud chceme chuť brambor ještě zvýraznit.

Španělský Sekt Brut Nature

Krém Ze Zelených Oliv

Krém Z Černých Oliv

Balíček Ochucených Solí S Pěti Druhy Koření

 

Sdílej se svými přáteli:

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.