Košík

V košíku nejsou žádné produkty.

Recept: Balsamico kuře s aperitivovou omačku

Chcete připravovat inovativní a super chutné recepty? Tento recept na balsamico kuře je ideální k překvapení vašich strávníků při příští události, kterou oslavíte doma: je svěží, intenzivní, šťavnaté a chutě a textury se dokonale prolínají.

Chtěli byste vědět, jak je připravit? Zaznamenejte si návod, můžeme začít!

Ingredience balsamico kuře

K přípravě našeho receptu na balsamico kuře budete potřebovat:

Sladká Uzená Paprika

Oregano

Aperitivová Omáčka

Olej Ochucený Citrónem

Balzamikový Ocet Z Modeny

Tymián

Tymianový Med

 

Glazovaný přípravek na kuře Balsamico

Co je to balzamiková glazura?

Nemohli jsme si nechat ujít příležitost uvařit omáčku plnou kontrastů, která je navíc svěží a dokáže kuřecímu masu dodat karamelizovanou barvu, proto nás napadla tato balzamiková poleva, ale co to vlastně je?

Balsamiková Glazura je redukce balzamikového octa z Modeny v našem případě spolu s tymiánovým medem. Je velmi snadná na přípravu a za pár minut získáme omáčku, která spojuje sladkost a chuť tymiánového medu spolu s kyselostí a svěžestí balzamikového octa z Modeny. Jsme si jisti, že si ji zamilujete, jakmile ji vyzkoušíte!

Chcete-li připravit tuto omáčku pro naše balsamico kuře, musíte nejprve dát dvě lžíce tymiánového medu do pánve nebo kastrolu na středně vysokou teplotu. Neustále míchejte, dokud nezačne získávat tekutější texturu a nezačnou se objevovat bublinky. Jakmile dosáhne tohoto stavu, přidáme šálek balzamikového octa z Modeny a stáhneme intenzitu ohně na minimum a občas zamícháme.

Po 20 minutách stáhneme z ohně a necháme odpočinout, dokud nezhoustne a nezískáme správnou texturu. Pokračujeme v receptu!

Příprava balsamikového kuřete

Než začneme kuře vařit, musíme maso marinovat. K tomu přidáme kuřecí stehna do mísy spolu s naší předkrmovou omáčkou podle chuti, extra panenským olivovým olejem, sladkou uzenou paprikou D.O.P., solí a pepřem. Velmi dobře promícháme, aby se do masa začlenily kyselé, kouřové a svěží chutě naší marinády a necháme alespoň půl hodiny odležet.

Jakmile tato doba uplyne, je čas začít péct! K tomu si předehřejeme troubu na cca 220ºC po dobu 10 minut. Mezitím marinovaná kuřecí stehna dáme na plech vhodný do trouby a každé pokapeme trochou oleje.

Po uplynutí času dáme na 30-40 minut do trouby a necháme dojít. Když kůže balzamikového kuřete začne hnědnout, občas potřeme balzamikovou polevou, kterou jsme si předtím připravili, a nechejte chutě proniknout do masa.

Vložíme kuře zpět do trouby, dokud není maso hotové a… voilà! Naše Balsamico kuře s předkrmovou omáčkou už máme připravené k jídlu. Pokud vám zbyla balzamiková glazura, nyní je ideální čas ještě teplé maso trochu pokapat, aby se na kůži kuřecího stehna vytvořila finální karamelizovaná vrstva omáčky. S tímto receptem se připravte na halucinace vašich strávníků!

Doufáme, že se vám recept na Balsamico kuře se salsou líbil a že si ho velmi brzy vyzkoušíte! Pokud byste chtěli vidět více takových receptů, můžete navštívit náš instagramový profil, kde najdete inspiraci a nové nápady.

Sdílej se svými přáteli:

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *