Býčí oháňka je tradiční pokrm španělské gastronomie, který se skládá z dušeného masa z ocasu bojového býka. Je to velmi chutné a jemné jídlo, které se vaří na mírném ohni se zeleninou a kořením, což mu dodává intenzivní a charakteristickou chuť.
Je to ideální jídlo na oběd nebo večeři a je velmi výživné. Naše Kordobská Býčí Oháňka S Extra Panenským Olivovým Olejem je opravdu připravena k ohřátí a jídlu. Můžete ji doplnit různými přílohami, jako je rýže, brambory, naší karamelizovanou cibulkou v sherry octě, našimi kandovanými artyčoky nebo dokonce našimi papričkami Piquillo s extra panenským olivovým olejem.
Ale pokud hledáte propracovanější nápady, jak jíst naši Kordobskou Býčí Oháňku S Extra Panenským Olivovým Olejem, doporučujeme ji s gratinovanými bramborami vyrobenými z našich brambor Tortilla s cibulí a extra panenským olivovým olejem, smetanou a muškátovým oříškem Valle Coronado. Výsledek je neuvěřitelný, berte na vědomí!
Ingredience:
- 1 loď Kordobská Býčí Oháňka S Extra Panenským Olivovým Olejem La Chinata.
- 1 tortilla z brambor s cibulí a extra panenský olivový olej La Chinata.
- Muškátový oříšek Valle Coronado.
- 50 ml smetany na vaření.
Zpracování
- Nejprve si předehřejeme troubu na 180 stupňů.
- Dále připravíme směs s bramborami Tortilla, smetanou a trochou muškátového oříšku Valle Coronado a promícháme.
- Když máme homogenní směs, dáme na stranu.
- Kordobskou býčí oháňku s extra panenským olivovým olejem natrháme a odstraníme kosti.
- Natrhané maso dáme na dno misky, kterou můžeme dát do trouby a navrch trochu směsi, kterou jsme udělali s bramborami a smetanou. Vidličkou vytvarujeme čáry, aby to mělo objem a dáme do trouby asi na 10 minut.
- Jakmile zezlátne, vyndáme a můžeme jíst!