Kulatý Croissant nebo také známý jako lafayette jako newyorská kavárna, která ho proslavila, je módní a my jsme to museli udělat. Kromě toho, že je to velmi snadný croissant, museli jsme to vyzkoušet s naší Čokoládou s extra panenským olivovým olejem a naším Pistáciovým krémem, takže jsme to zvládli! A výsledek je velkolepý. Chcete vědět, jak jsme to udělali? Vemte na vědomí!
Kulatý čokoládový croissant s extra panenským olivovým olejem
Ingredience
- 1 plát listového těsta.
- Květový med La Chinata.
- Čokoládový krém na pečivo.
- Cukr na posypání.
- 50 g Čokoláda s extra panenským olivovým olejem La Chinata.
- 50 ml smetana ke šlehání (35% tuku).
- Lískové ořechy na ozdobu.
Zpracování
- Předehřejte troubu na 200ºC.
- Listové těsto rozprostřete a nakrájejte na proužky asi 2 cm. Pomažeme kraje medem.
- Chcete-li vytvořit croissant, musíte srolovat 5 proužků. A proužky spojujeme s jinými, prsty trochu přitlačíme konce, aby se spojily.
- Kroužek namažte trochou másla. Měl by být o něco větší než croissanty. Lze jej použít k výrobě tartaletek nebo na talíře.
- Těsto dejte na plech, nasypte na něj trochu cukru a přitlačte, aby se dobře naimpregnovalo.
- Těsto musíte přikrýt, aby nevykynulo. K tomu poslouží jakýkoli talíř nebo plech vhodný do trouby.
- Pečeme 20 minut. Poté plech, který jsme položili navrch, vyjmeme a pečeme dalších 20 minut.
- Po uplynutí doby kroužky vyjmeme a necháme vychladnout.
- Cukrářskou tryskou uděláme do kulatého rohlíku otvor, kterým jej naplníme. Níže můžete udělat další díru.
- Nyní cukrářský sáček naplníme čokoládovým cukrářským krémem a plníme.
- Na ozdobu si rozpustíme trochu čokolády s extra panenským olivovým olejem, nalijeme navrch a ozdobíme nasekanými lískovými oříšky a můžeme jíst!
Kulatý croissant s pistáciovým krémem
Ingredience
- 1 plát listového těsta.
- Květový med La Chinata.
- Pistáciový krém s extra panenským olivovým olejem La Chinata.
- Cukr na posypání.
- 50 ml smetana ke šlehání (35% tuku).
- Pečené pistácie s medem a uzenou paprikou na ozdobu La Chinata.
Pečené Pistácie S Extra Panenským Olivovým Olejem, Medem A Uzenou Paprikou
Zpracování
V tomto případě jsme udělali úplně to samé, ale po dopečení jsme ho naplnili směsí smetany ke šlehání a Pistáciového krému s extra panenským olivovým olejem. Směs dáme do sáčku a plníme jí croissant. Nakonec ozdobíme trochou medu a navrch přidáme Opékané pistácie s extra panenským olivovým olejem, med a na malé kousky nalámanou papriku La Chinata.