Ras el Hanout je směs koření původem z Maroka, která se používá ke kořenění pokrmů jako je jehněčí maso, kuře, zelenina a rýže. Tato směs koření má teplou kořeněnou chuť, která dodává exotický nádech každému pokrmu, ve kterém je použita. V tomto receptu na pečené sladké brambory s kozím sýrem, granátovým jablkem a medem je ras el hanout jednou z klíčových ingrediencí, které mu dodají jedinečnou a aromatickou chuť. Kromě toho je třeba poznamenat, že tato směs koření Ras El Hanout má komplexní a vyváženou chuť, která se dokonale snoubí se sladkostí sladkých brambor a medu a také s kyselostí granátového jablka. Řekneme vám recept krok za krokem:
INGREDIENCE
- 1 velký sladký brambor batátů
- Kozí sýr
- 1 čajová lžička Ras El Hanout Valle Coronado
- 1 granát
- 2 polévkové lžíce rozmarýnového medu La Chinata
- Extra panenský olivový olej La Chinata
- Čerstvá petržel
ZPRACOVÁNÍ
- Troubu předehřejte na 200°C.
- Batáty omyjeme a dobře osušíme. Poté je propíchejte vidličkou a zabalte do hliníkové fólie.
- Sladké brambory položte na plech a pečte 45–50 minut, dokud nebudou měkké a uvařené.
- Mezitím rozdrobte kozí sýr na malé kousky a dejte stranou.
- Když je batát hotový, uřízněte podélně a otevřete jej.
- Pomocí lžíce vyprázdněte část dužiny batátů a nechte okraj asi 1 cm.
- V misce smíchejte dužinu ze sladkých brambor, odložený kozí sýr, lžíci Ras El Hanout a trochu extra panenského olivového oleje.
- Granátové jablko oloupejte a oddělte zrna.
- Obě části batátů polijte směsí, potřete medem a ozdobte zrnky granátového jablka a čerstvou petrželkou.
Podávejte horké.