Nudle s hříbky a Lanýžovým carpacciem La Chinata

Měli jste už možnost vyzkoušet Lanýžové carpaccio La Chinata? Španělští kuchaři si jej nemohou vynachválit, protože je perfektním dochucovadlem, které dodá chuť a hloubku každému masu, rybě, salátu či restovanému jídlu, stejně jako těstovinám, míchaným vajíčkům, našim Polotovarům z brambor na tortillu La Chinata nebo restovaným pokrmům s našimi Houbami naloženými v extra panenském olivovém oleji La Chinata. Hodí se také pro přípravu tapas, vynikající je i jeho kombinace se sýry.
Právě z těchto důvodů vám přinášíme tento jednoduchý a vynikající recept na nudle s hříbky a lanýžovým carpacciem. Pokud chcete vědět, jak na to, stačí číst dál!
Ingredience
- 50g nastrouhaného parmazánu
- 20g slaniny
- Lanýžové carpaccio La Chinata
- 2 červené cibule
- 120g žampiónů portobello
- 40g sušených hub
- 80 ml kuřecího vývaru
- Extra panenský olivový olej La Chinata
- Sůl a pepř dle chuti
Postup
Nudle uvaříme v osolené vodě a přecedíme studenou vodou. Doporučujeme uvařit nudle na skus, tedy al dente, protože je ještě později bude třeba opět tepelně upravovat.
Sušené houby namočíme na 30-40 minut do vlažné vody. Poté houby scedíme a dáme stranou.
Na pánvi společně osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli, plátky žampiónů portobello a scezené sušené houby. Pro zvýraznění chuti přidáme během smažení na Extra panenském olivovém oleji La Chinata několik lžic oleje z Lanýžového carpaccia La Chinata a dusíme 15 minut na mírném ohni doměkka. Poté slijeme přebytečný olej, do směsi na pánvi vmícháme nudle a 2 minuty vaříme na středním ohni. Nakonec ještě přidáme kuřecí vývar a 1 minutu na ohni promícháváme, aby se chutě všech ingrediencí propojily.
Dochutíme dle potřeby solí a pepřem a ozdobíme plátky Lanýžového carpaccia La Chinata. Podáváme ještě horké.
Dobrou chuť!