Vám navrhujeme jako hlavní jídlo tento recept na pečené jehněčí s malinovým octem La Chinata a mátovou omáčkou, připravte se na tuto pochoutku!
Složení
- 2 kg jehněčí kýty.
- 1 hlavička česneku.
- ½ svazku čerstvého rozmarýnu.
- 1,5 kg brambor.
- 1 citron.
- Extra panenský olivový olej LA CHINATA.
- Vločky mořské soli La Chinata.
Mátová omáčka
- 1 svazek čerstvé máty.
- 1 čajová lžička cukru.
- 3 lžíce malinového octa La Chinata.
Příprava
- Jehněčí maso by mělo být vytažené z chladničky asi hodinu před vařením, aby mělo pokojovou teplotu.
- Předehřejte troubu na 200 ° C a na dno dejte plech, aby se na něm brambory upražily.
- Otevřete hlavičku česneku, oloupejte tři stroužky a zbytek česneku nechejte neloupaný v celku. Nakrájejte polovinu listů rozmarýnu. Brambory také oloupejte a nakrájejte na polovinu.
- V třecí misce rozdrťte česnek, přidejte nasekaný rozmarýn, jemně nastrouhejte citronovou kůru a dobře vše zalijte extra panenským olivovým olejem La Chinata. Pak vše promíchejte.
- Jehněčí maso dochuťte vločkami z mořské soli a černým pepřem. Poté maso polijte vzniklou směsí a dobře maso rozložte tak, aby bylo ze všech stran pokryto. Umístěte je na plech v horní části horké trouby.
- Mezitím uvaříme brambory v hrnci se solí po dobu 10 minut, poté je scedíme a necháme oschnout v páře. Brambory jemně vhoďte do sítka a poté je vraťte zpět na plech.
- Přidejte zbývající větvičky rozmarýnu a celé stroužky česneku k bramborům, dochuťte solí a pepřem, poté vše pořádně pokapejte extra panenským olivovým olejem. Nasypejte brambory na horký plech a vložte je zpět pod jehněčí, abyste využili veškerou šťávu z masa.
- Jehněčí maso by mělo být v troubě 1 hodinu a 15 minut, pokud chcete, aby bylo růžové, nebo 1 hodinu a 30 minut, pokud vám chutná více vypečené.
- Zatímco se maso peče, připravíme si mátovou omáčku. Vyberte si lístky máty a nasekejte je. Poté je vložte do malé misky. Přidejte cukr, špetku soli, lžíci horké vody a malinový ocet La Chinata.
- Když je jehněčí maso upečeno podle vašich představ, vyjměte ho z trouby a nechte asi 15 minut odpočívat. Nakrájejte a podávejte s pečenými bramborami, mátovou omáčkou a sezónní zeleninou …a je to!