Zeleninový krém nemusí být nudný ani bez chuti, klíčové je koření a křupavý nádech se sušenými plody. S tímto předpokladem jsme udělali zelený zeleninový krém s cuketou, chřestem a špenátem a přidali jsme zázvor a vločky papriky Valle Coronado. Stejně jako naše pražené kešu oříšky s lanýžovým extra panenským olivovým olejem a uzenou paprikou. Kombinace je velkolepá. Vemte na vědomí!
INGREDIENCE
- 1 svazek divokého chřestu nakrájeného na malé kousky
- 2 střední cukety, oloupané a nakrájené na kostičky
- 2 šálky čerstvého špenátu
- 1 střední cibule nakrájená
- 2 nasekané stroužky česneku
- Mletý zázvor z Valle Coronado
- Vločky uzené papriky Valle Coronado
- 4 šálky zeleninového vývaru
- Pečené kešu s lanýžovým extra panenským olivovým olejem a uzenou paprikou
- Crème Fraîche
- Extra panenský olivový olej La Chinata
- Mlýnek na solné vločky
- Mlýnek na pepř 5 bobulí
ZPRACOVÁNÍ
- Zahřejte velký hrnec na střední teplotu a přidejte trochu extra panenského olivového oleje La Chinata. Přidejte nakrájenou cibuli a vařte dozlatova asi 5 minut.
- Přidejte nasekaný česnek a vařte další minutu, dokud nebude hotový.
- Přidejte kostky cukety a kousky chřestu a vařte asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte čerstvý špenát a vařte ještě asi 2 minuty, dokud se nepodusí.
- Přidejte zeleninový vývar a směs přiveďte k varu. Snižte plamen a nechte vařit 10-15 minut, dokud nebude zelenina zcela uvařená.
- Odstraňte z ohně a pomocí ručního mixéru rozmixujte směs, dokud nebude hladká a bez hrudek.
- Pokud chcete krémovější texturu, přidejte trochu smetany nebo kokosového mléka.
- Smetanu vraťte na středně nízkou teplotu a dochuťte solí a pepřem podle chuti a přidejte mletý zázvor.
- Horkou polévku podávejte v miskách a ozdobte trochou Crème Fraîche. Přidejte paprikové vločky a opečené kešu s extra panenským olivovým olejem, lanýžem a nakrájenou uzenou paprikou.
Připraveno! Je to perfektní volba pro lehkou a zdravou večeři.