Věhlasný španělský šéfkuchař Gonzalo D’Ambrosio stvořil přímo pro vás jednoduchý a chutný recept na Tartaletky s Tuňákem naloženým v extra panenském olivovém oleji La Chinata a Smaženou karamelizovanou zeleninou La Chinata. Recept, který se opírá o produkty La Chinata, jež obsahují ingredience pouze té nejvyšší kvality.
Za 25 minut máte hotovo. Vaši hosté oněmí úžasem. Vzhůru do kuchyně!
INGREDIENCE
- 12 tartaletek z listového těsta
- 2 sklenice Tuňáka naloženého v extra panenském olivovém oleji La Chinata
- 2 sklenice Smažené karamelizované zeleniny La Chinata
- 400 ml 35% šlehačky
- 2 vejce velikosti XL
- 150g ementálu
- Sůl a pepř dle potřeby
- Snítek čertsvé petrželky k ozdobení
POSTUP
Malé zapékací mističky (nebo jednu velkou) vymažeme olejem či máslem a vytvarujeme v nich listové těsto tak, aby tvarem kopírovalo formu nádoby. Dospodu přidáme Smaženou karamelizovanou zeleninu La Chinata. Nahoru položíme na kousky natrhaného Tuňáka naloženého v extra panenském olivovém oleji La Chinata.
Bokem smícháme šlehačku a vejce se solí a pepřem. Směsí zalijeme připravené košíčky se zeleninou a tuňákem. Posypeme strouhaným ementálem a pečeme v troubě předehřáté na 180o po dobu 20 minut, nebo dokud se nahoře nevytvoří zlatá krusta.
Vyjmeme z trouby, necháme chvíli vychladnout a servírujeme ozdobené čerstvou petrželkou.
Přejeme vám dobrou chuť!