Rýže je obilovina, která má v gastronomii snad nejširší využití a umožňuje mnoho kombinací podle toho, na co máte zrovna chuť. Dnes pro vás máme tento jednoduchý a zdravý recept na Houbové rizoto rizoto s Boletus Edulis La Chinata, vytvořený s ingrediencemi té nejvyšší kvality, mezi které spadá i náš Boletus Edulis (neboli hřib smrkový) v extra panenském olivovém oleji La Chinata. Pojďme na to!
Ingredience
- Rýže arborio
- Cibule
- Kuřecí vývar
- Máslo
- Boletus Edulis v extra panenském olivovém oleji La Chinata
- Extra panenský olivový olej La Chinata
- Parmazán
- Bílé víno
- Sůl
- Pepř
Postup
Cibuli nakrájíme nadrobno a v hrnci osmahneme na másle s troškou Extra panenského olivového oleje La Chinata.
V dalším hrnci udržujeme na mírném ohni kuřecí vývar stále teplý.
Jakmile cibulka zezlátne, přidáme rýži, kterou osmahneme, aby zprůsvitněla. Poté přidáme bílé víno a dusíme, dokud se všechno víno nevypaří.
Osolíme a opepříme dle chuti.
Následně začneme k rýži postupně po malých dávkách přidávat teplý kuřecí vývar. Dusíme 15 minut. Dle potřeby přidáváme více vývaru tak, abychom ryži nepřipálili.
Když už bude rýže skoro hotová, přidáme Boletus Edulis v extra panenském olivovém oleji La Chinata.
Jakmile bude rýže hotová na skus, stáhneme z ohně a vmícháme máslo a sýr.
Nyní již zbývá jen s hrdostí servírovat!