Košík

V košíku nejsou žádné produkty.

Zdravý recept: Zeleninové závitky s Artyčoky nakládanými v extra panenském olivovém oleji La Chinata a Karamelizovaným mangem La Chinata

S příchodem pěkného počasí začínáme mít chuť na zdravější a lehčí recept, které by byly připraveny z produktů z naší vlastní zahrady, jako jsou špenát, artyčoky, mrkev nebo listový salát. Proto jsme vytvořili tuto lahodnou středomořskou verzi jarních nebo také vietnamských závitků s příchutí našeho Karamelizovaného manga La Chinata a s našimi Artyčoky nakládanými v extra panenském olivovém oleji La Chinata, doplněné o skvělou mangovou omáčku. Je to skvělá volba pro lehký oběd nebo zdravou večeři, kterou navíc připravíte až neuvěřitelně rychle. Chcete ochutnat? Tak vzhůru do kuchyně!

Ingredience

  • Rýžový papír
  • Artyčoky nakládané v extra panenském olivovém oleji La Chinata
  • Špenát
  • Mrkev
  • Ledový salát
  • Karamelizované mango La Chinata

 

Postup

Omáčka

Polovinu kostiček manga ze skleničky scedíme a schováme na později na náplň. Zbytek obsahu skleničky pečlivě roxmizujeme v omáčku.

Závitky

  1. Rýžový papír je také známý pod názvem „banh trang“, doslova oplatkový papír? Jedná se o tenké a průsvitné plátky, hojně používané na jihovýchodě Asie na tvorbu jarních a jiných typů závitků. Abyste s nimi mohli pracovat, musíte je nejdříve ponořit do studené vody na 15-20 sekund.
  2. Mrkev a ledový salát nakrájíme na nudličky.
  3. Omyté a osušené listy špenátu dáme na rýžový papír, na ně navrstvíme zeleninu a scezené artyčoky.
  4. Nakonec přichází na řadu kostičky Karamelizovaného manga La Chinata a mangová omáčka, kterou zeleninu zakápneme, ještě než samotný závitek zabalíme.

Zbytek omáčky servírujeme v misce, do které si závitky namáčíme.

Dobrou chuť!

Sdílej se svými přáteli: