S příchodem pěkného počasí začínáme mít chuť na zdravější a lehčí recept, které by byly připraveny z produktů z naší vlastní zahrady, jako jsou špenát, artyčoky, mrkev nebo listový salát. Proto jsme vytvořili tuto lahodnou středomořskou verzi jarních nebo také vietnamských závitků s příchutí našeho Karamelizovaného manga La Chinata a s našimi Artyčoky nakládanými v extra panenském olivovém oleji La Chinata, doplněné o skvělou mangovou omáčku. Je to skvělá volba pro lehký oběd nebo zdravou večeři, kterou navíc připravíte až neuvěřitelně rychle. Chcete ochutnat? Tak vzhůru do kuchyně!
Ingredience
- Rýžový papír
- Artyčoky nakládané v extra panenském olivovém oleji La Chinata
- Špenát
- Mrkev
- Ledový salát
- Karamelizované mango La Chinata
Postup
Omáčka
Polovinu kostiček manga ze skleničky scedíme a schováme na později na náplň. Zbytek obsahu skleničky pečlivě roxmizujeme v omáčku.
Závitky
- Rýžový papír je také známý pod názvem „banh trang“, doslova oplatkový papír? Jedná se o tenké a průsvitné plátky, hojně používané na jihovýchodě Asie na tvorbu jarních a jiných typů závitků. Abyste s nimi mohli pracovat, musíte je nejdříve ponořit do studené vody na 15-20 sekund.
- Mrkev a ledový salát nakrájíme na nudličky.
- Omyté a osušené listy špenátu dáme na rýžový papír, na ně navrstvíme zeleninu a scezené artyčoky.
- Nakonec přichází na řadu kostičky Karamelizovaného manga La Chinata a mangová omáčka, kterou zeleninu zakápneme, ještě než samotný závitek zabalíme.
Zbytek omáčky servírujeme v misce, do které si závitky namáčíme.
Dobrou chuť!